Polske producenter vil sælge mere polsk kød i USA

    Pølser,_Polen

    Polen eksporterede sidste år 4 tons svinekød og 8 tons kødprodukter som pålæg og pølser til USA. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


    WARSZAWA: De polske kødproducenter regner med at øge eksporten af svinekød og pålæg til USA næste år.


    – I 2013 solgte vi 12 tons kødprodukter i USA, og vi regner med, at amerikanerne øger deres eksport, sagde formanden for kødindustriens producent- og arbejdsgiverforening UPEMI Wieslaw Rozanski på et seminar om kødindustrien mandag.

    Amerikansk besøg

    Seminaret blev blandt andet besøgt af en amerikansk delegation af kød-importører, der besøger Polen i disse dage for at inspicere produktionen af pålæg, pølser og kødkonserves på nogle af de store polske slagterier i Solokow og Lukow.

    Ingen restriktioner efter svinepest

    USA er et af de få lande, der ikke har indført forbud mod polsk svinekød, efter at der er blevet konstateret tilfælde af afrikansk svinepest i det østlige Polen.

    – Et tættere samarbejde med USA er en stor chance for polske slagterier, siger direktør for UPEMI Agnieszka Rozanska til det polske nyhedsbureau PAP. De amerikanske svinebesætninger er til gengæld ramt af virus-epidemien bovine virus diarrhea, der har mindsket den amerikanske produktion af svinekød.

    Polsk fremstød i USA og fjernøsten

    Det polske eksportfremstød i USA er en del af et større eksport-fremstød finansieret af EU-midler, der er rettet mod USA, Vietnam og Sydkorea. Projektet varer fra 2013 til 2016.