Lewandowskis historiske målshow mod Real Madrid

Robert_Lewandowski_show

Den polske målmaskine Robert Lewandowski gjorde sig udødelig med sine fire mål mod Real Madrid. Foto: UEFA

DORTMUND: Polske Robert Lewandowski scorede alle fire mål for Borussia Dortmund i sejren over Real Madrid i første semifinale-opgør i Champions League.

Robert Lewandowski skød sig selv op som absolut superstar, da den polske angriber som den første i Champions Leagues historie scorede fire mål i en semifinale. Lewandowski scorede alle Borussia Dortmunds mål i 4-1-sejren på hjemmebane i det første af to opgør mod Real Madrid.

Aldrig før

Aldrig har en spiller så langt henne i turneringen som en semifinale præsteret at score fire mål i en kamp, og ikke tidligere har en spiller scoret fire mål i en europæisk kamp mod Real Madrid.

Tre gange på seksten minutter

Robert Lewandowskis første mål efter otte minutters spil blev udlignet af Cristiano Ronaldo to minutter før pausen. I anden halvleg gjorde Lewandowski sig til Dortmunds store helt ved at nette tre gange på seksten minutter. 4-1 blev resultatet, og Dortmund må før returopgøret i Madrid betragtes som favoritter til at gå videre til finalen i Champions League.

Rent tysk

Med Bayern Münchens 4-0-sejr hjemme over Barcelona og Dortmunds næsten lige så klare sejr over Real Madrid er der udsigt til et rent tysk finaleopgør på Wembley den 25. maj. Dog venter to returopgør i næste uge.